Het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus is een van de oudste mannenkoren in Nederland en de oudste culturele vereniging van Schiedam. Het koor is opgericht op 29 augustus 1866. Tussen augustus 2016 en augustus 2017 vierde zij het 150- jarig bestaan. Naast de wekelijkse repetities is het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus regelmatig present bij evenementen in Schiedam en omstreken. 

In december verlenen wij medewerking aan het Dickens-festival wat op 17 december zal plaatsvinden in het centrum van Schiedam.

De traditionele kerstconcerten in het Jacobs Gasthuishuis en Frankeland zijn concerten waar de bewoners altijd naar uitzien. 

Op 13 maart 2023 verlenen wij weer medewerking aan de uitreiking van de Geuzenpenning.

4 november in de middag hebben wij een eigen concert in het Theater aan de Schie samen met The Koos Mark Bigband.Wij repeteren elke dinsdag in “de Ark”, Hargplein 101, 3121 VG Schiedam aanvang 20.00 uur. De koffie staat klaar!!LAATSTE NIEUWS


KNZV Korendag Edam 15-10-2022

Om precies 9.00 uur vertrokken wij van de parkeerplaats van het vd Valk hotel Schiedam met de bus naar Edam.

Door ziekte en andere omstandigheden waren we met 22 zangers. Gelukkig gingen er ook nog genoeg partners mee zodat de bus toch redelijk gevuld was.

Met een rustig gangetje door het hier en daar mooie landschap kwamen we vijf kwartier later aan in Edam. We hadden het geluk dat we nog even op het grote podium wat stukken mochten zingen voordat het 1e koor met zijn optreden begon. 

Wij waren om 12.00 uur aan de beurt en onder begeleiding van Irma Metaal aan de vleugel hebben we leuk optreden verzorgt. Op een paar kleine dingetjes na hebben we goed gezongen en konden we eind van de dag met een goed gevoel weer richting Schiedam. Rond zes uur waren we in het vd Valk hotel waar ons een werkelijk fantastisch en uitgebreid buffet stond te wachten.

Al met al een geslaagde dag. (WiBa)  


WELKOMAGENDA


13 december 2022

Kerstconcert Jacobs Gasthuis (besloten)

 

17 december 2022

Dickens-Festijn in de  Grote- of Sint Janskerk

Lange Kerkstraat 37

3111 NN Schiedam

aanvang: 12.00 en 13.00 uur

 

20 december 2022

Kerstconcert Frankeland (besloten)

 

13 maart 2023

Uitreiking Geuzenpenning

 

4 november 2023 14.30 uur

Concert Theater aan de Schie

met medewerking van de Koos Mark Bigband


Nostalgie

Op deze pagina's zijn foto's te bekijken die ondergebracht zijn in de beeldbank van Schiedam. Krantenknipsels, posters en allerlei andere zaken worden door de webmaster bijeen vergaard. Bijna dagelijks worden deze items uitgebreid. 

Lees en kijk hier verder